4 Ağustos 2010 Çarşamba

Garanti - 12 Dev Adam



Director : Bahadır Karataş
Agency : Alemeti Farika
Production Company : Film Park
Post Production Company : Sinefekt
Editing : Evren Aksoy
Color Grading : Alper Oktay
Online & Compositing : Alper Oktay, Özgür Taparlı, Turgay Gürsoy, Onur Ortalan, Ahmet Saraçoğlu


Bahadır Karataş,06.07.1965 tarihinde dünyaya geldi.1991 yılında Anadolu Üniersitesi Sinema-Tv okulundan birincilik derecesiyle mezun oldu. Film sektöründe yaklaşık bir yıl yönetmen yardımcısı olarak deneyim kazandıktan sonra özel bir burs kazanarak Los Angeles’a gitti.

Oscar’ları dağıtan Akademi’nin 1929 yılında kurduğu ve ABD’nin en seçkin sinema okulu USC Sinema Sanatları Okulu’na başvuran 14.000 kişi arasından seçilen 100 kişi arasına girerek üç yıllık bir master programına kabul edildi. Hem Hollywood’un hem de bağımsız Amerikan sinemasının en seçkin isimleri tarafından verilen üç yıllık bir üst-düzey yönetmenlik eğitiminden sonra 1996 yılında MFA derecesiyle mezun oldu.

USC’den mezun olduktan sonra Türkiye’nin ve dünyanın değişik festivallerinde sergilenen bir çok kısa metrajlı film ve belgesel yapan Bahadır Karataş, iki yıl yaşadığı Hollanda’da uzun metrajlı bir sinema filmi senaryosu yazdıktan sonra İstanbul’a döndü ve bugüne kadar yaklaşık 150 reklam filmi yönetti. Bir çok uluslararası ve yerli markanın ödül kananan imaj filmine yönetmen olarak imza attı.












Hiç yorum yok: